Informatii


Societatea Agromec Cheresig activează in domeniul agriculturii având înregistrată toată suprafața fermei în agricultura ecologică, adică 20 ha de livadă de meri si 21 ha de teren arabil care se cultivă cu diferite cerele și lucernă. Pe partea de procesare operăm o linie de suc de fructe și o linie pentru producerea oțetului de mere ecologic.Agricultură ecologică, termen protejat şi atribuit de U.E României pentru definirea acestui sistem de agricultură și este similar cu termenii ,,agricultură organică” sau ,,agricultură biologică” utilizaţi în alte state membre.Rolul sistemului de agricultură ecologică este de a produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman, în deplină corelaţie cu conservarea şi dezvoltarea mediului. Unul dintre principalele scopuri ale agriculturii ecologice este producerea de produse agroalimentare proaspete şi autentice, care să respecte factorii naturali şi de mediu.În perioda de producţie la fermă se interzice utilizarea organismelor modificate genetic (OMG-uri şi derivatele acestora) a fertilizanţilor şi pesticidelor de sinteză, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, hormonilor, antibioticelor etc.

În etapa de procesare a alimentelor se interzice folosirea aditivilor alimentari, a substanţelor complementare şi a substanţelor chimice de sinteză, pentru prepararea alimentelor ecologice.

Livada MERITABIO

Este o livadă certificată ecologic, unică și deosebită formată din soiuri de măr deosebite prin toate proprietățile lor. Merii sunt mai rezistenți la boli și dăunători, sunt mai productivi iar merele sunt mai zemoase și mai acidulate față de soiurile cunoscute. Aceste soiuri au fost special create pentru producția sucului de măr natural și ecologic și au urmatoarele denumiri: Remo, Rebela, Freedom, Reglindis, Rewena, Pinova, Florina și Relinda. Livada este de tip semi-intensiv având doi metri distanță între meri pe rând și cinci metri între rânduri. Pământul dintre rânduri este înierbat iar pe rânduri pămantul se frezează de câte ori este nevoie. Întreținerea livezii se face prin respectarea strictă a normelor pentru agricultura ecologică.

Produsele MERITABIO

Sunt produsele certificate ecologic care se fac remarcate prin calitatea si unicitatea lor. Merele, sucul de mere, sucul de mere și cătină și oțetul de mere sunt produsele noastre cu care ne mândrim pentru calitățile lor, pentru gust, aromă și compoziție. Sucul și oțetul fiind produse din fructele livezii MERITABIO, au toate calitățile acestora ieșind în evidență prin aroma deosebită, gustul dulce acrișor si culoarea naturală specifică unor fructe crescute într-un mediu ecologic.
Merele se recoltează de la începutul lunii august până la sfirșitul lunii octombrie. Sunt folosite îndeosebi în procesul de fabricare a sucului și oțetului MERITABIO, dar și pentru comercializare, industrie și consum. Merele sunt renumite pentru gustul dulce acrișor, consistența suculentă cât și aroma și culoarea deosebită.

Sucul se obține prin măcinarea si stoarcerea fructelor. După pasteurizare se ambalează în sistemul bag in box. Acest sisitem de ambalare ajută la păstrarea sucului timp de un an de zile de la producere si la o lună de zile de la desfacere.

Oțetul de mere este produs din suc de mere dublu fermentat. Prima fermentație este alcoolică, adică se transformă sucul de mere în vin de mere, a doua fermentație este acetică adică se transformă vinul de mere in oțet de mere. Nefolosind nici un fel de adaos sau ameliorator în oțet vom găsi toate proprietațile sucului de măr și implicit a merelor oferindu-i o calitate deosebită.

Back to top